Sök på webbplatsen

Sök på webbplatsen


 

Avatar

JÄRLÅSA VÅRFEST

Unga i Järlåsa anordnade en vårfest under våren 2018, ett initiativ som uppskattades av många i området. Många olika personer engagerade sig i evenemanget där roliga aktiviteter för olika åldrar erbjöds, bland annat loppmarknad, grillning, bumperball, sumobrottning och ridning.

Avatar

BIO PÅ BYGDEGÅRDEN MED MOVIEZ FF

Under en period saknades en biograf i Östhammar, vilket projektägarna ville ändra på. De tog initiativet att arrangera en egen bio där de visade filmer och bjöd på fika.

Avatar

EN SJÄLVSTYRANDE UNGDOMSGÅRD I ÅKERLÄNNA

Fritidsgårdar är bra ställen att göra saker med kompisar, men vad gör man om det inte finns en fritidsgård? Skapa en egen! Detta gjorde ett gäng ungdomar i Åkerlänna, med bra resultat.

Avatar

KILENS HUNDRASTHAGE

I Rasbokil bor många hundägare och hundintresserade ungdomar. De unga hundintresserade kände att en hundrastgård skulle göra sig bra i området och skickade in en ansökan. Med bra samarbete och hårt jobb blev hundrastgården verklighet och används flitigt idag.

Avatar

MODERNISERA FOTBOLLSSKOLAN

I en förening där hållbarhet leder vägen är man ständigt redo att utvecklas. De unga ledarna i Films SK ville ta fotbollsskolan till nästa nivå genom satsningar för ekologi och träning inspirerad av de mest framgångsrika fotbollsnationerna. Vem vet, om några år kanske vi ser en lokal talang i Champions League bärandes skor av östersjöplast? Forza Film!

Avatar

OPTIMERA FÖRENINGSLOKALEN

Föreningslokaler finns gott om på landsbygden, men många som inte används till sin fulla potential. Unga fotbollsspelare i Rasbo ville ändra på detta. Med god handlingskraft och viljestyrka har de nu sett till att föreningslokalen är rustad för träningsläger, övernattningar, filmkvällar och mycket mer. Vi gillar maxat användande av tillgångar, heja Rasbo!

Avatar

TRÄNING OCH HÄLSA I KNIVSTA

För att öka kunskapen och träning och kost skapade en av ledarna på Knivsta fritidsgård detta projekt. Målet var att försöka nå de som inte tränar så mycket och gemensamt lära sig nya saker om mat och träning. Projektet blev mycket lyckat och även efter projektet har träningarna och lektionerna fortsatt. Vi är jätteglada att projektet lever vidare!

Avatar

UPPRUSTA UNKAN

"Unkan", eller ungdomsgården i Österbybruk är en plats vi besökt många gånger. Det fanns gott om idéer, många lite svåra att genomföra, men att upprusta ett oanvänt rum blev resultatet! De två huvudsakliga projektledarna planerade, budgeterade, kontaktade kommunen och slutligen färdigställde ett nytt och trevligt rum. Det var en klurig väg, men med många nya erfarenheter och kunskaper! Bra blev det!

Avatar

TUNATRAPPAN

I det ständigt bubblande Tuna fanns en önskan bland de unga om en fritidsgård. Det började med några brädspelskvällar, pyssel etc. och sakta växte sig en idé fram. Tillsammans med ideella fritidsledare fick de tag på både lokal och saker att fylla lokalen med. Resultatet blev toppen och vi brädspelare på Upplandsbygd är nog en smula avundsjuka! Så bra det kan bli när unga, föreningar, det offentliga och ideella går samman!

Avatar

FRAMTIDA ALSIKE

Det är tyvärr vanligt att tjejer slutar idrotta tidigare än killar, något som man ville motverka i Alsike IF. Några av de yngre spelarna ville skapa en bättre sammanhållning och utbilda sig, både som ledare och fotbollspelare. Med hjälp av Upplands Fotbollsförbund lyckades tjejerna få till flera spännande lektioner och utbildningar med stora namn inom fotbollssverige. Nu siktar de på att passa bollen vidare till de yngre och hålla fotbollsflamman i liv i många år!

Avatar

FRILUFTSLIV I KNIVSTA

Ett återbesök på Knivsta fritidsgård! Efter succén med hälsoprojektet blev nästa steg ett projekt i naturens tecken. Denna gång handlade projektet om att skapa möjligheter att upptäcka vår fantastiska natur! Det har vandrats, bjudits på utbildningar, badats isvak och mycket mer. Vi är jätteglada att höra att satsningen uppskattades och att många har fått en ny kontakt med naturen och dess upplevelser. Tack för ett fint projekt!


Visa navigering